PDA

View Full Version : My very first game in flash



The Dude
11-05-2009, 10:02 PM
So I downloaded Flash CS3 and stuff, and I made my first game today. Learned actionscript a bit too! My very first product pretty much ever made in flash. I know it's not great, but I learned about buttons, and shit. So just play it I guess. :}

http://www.truploader.com/view/285771

It's extremely frustrating if you don't cheat. lol/

Vendetta
11-05-2009, 11:19 PM
yeah I just cheated the whole way and beat it in like thirty seconds.

It's good for your first game! Maybe you should try some other types of games like maybe a sniper to start or a platform game, with a stick that walks around with the arrow keys.

Orange Blob
11-06-2009, 05:50 AM
lulz. Poor Flood, are you feeling left out :P
Anyway. It's better than the crap that most people churn out.
But try a platformer. It's more challenging and a lot of fun when it starts shaping up.

The Dude
11-06-2009, 07:39 PM
I know flood :) but you only gave me the code to make the mouse invisible lol. I'll make a platformer but I'll have to work hard on the art and animation D:

quasquiat
11-06-2009, 07:39 PM
I'll make a platformer but I'll have to work hard on the art and animation D:

Scarecrow
11-06-2009, 07:56 PM
there's a code for disabling the context menu kicking around somewhere, i'll have a look around for it.

[edit] here it is

//put this on the first frame of your game to disable the right click (context) menu.
//this makes it impossible to cheat in a lot of ways for many different sorts of games.
//this code will work only for actionscript 3. there is another code for AS2.
var my_cMenu:ContextMenu = new ContextMenu();
my_cMenu.hideBuiltInItems();
contextMenu = my_cMenu;



you should also try making the levels unlock buttons on the main menu so you don't have to play through everything again if you lose



this would be done with variables, probably something like:

a button on the mian menu for each level, that appears only when its variable (let's say something like unlocked_levelone) is set to "true"

and then on the frame of each level, you set that level's unlocked variable to "true" so that the button appears if you lose


this is a challenge for you, go forth and further your knowledge!

The Dude
11-06-2009, 11:05 PM
there's a code for disabling the context menu kicking around somewhere, i'll have a look around for it.

[edit] here it is

//put this on the first frame of your game to disable the right click (context) menu.
//this makes it impossible to cheat in a lot of ways for many different sorts of games.
//this code will work only for actionscript 3. there is another code for AS2.
var my_cMenu:ContextMenu = new ContextMenu();
my_cMenu.hideBuiltInItems();
contextMenu = my_cMenu;

you should also try making the levels unlock buttons on the main menu so you don't have to play through everything again if you lose



this would be done with variables, probably something like:

a button on the mian menu for each level, that appears only when its variable (let's say something like unlocked_levelone) is set to "true"

and then on the frame of each level, you set that level's unlocked variable to "true" so that the button appears if you lose


this is a challenge for you, go forth and further your knowledge!

Thanks for the help! :D
But I'm using actionscript 2.0. I just made it so if you **** up you go all the way back to piss people off, lol :D

Scarecrow
11-06-2009, 11:44 PM
function deadClick () {
}
var myMenu:ContextMenu = new ContextMenu();
var nocheating:ContextMenuItem = new ContextMenuItem("No cheating for you!", deadClick);
myMenu.hideBuiltInItems();
myMenu.customItems.push(nocheating);
_root.menu = myMenu;

try this then

N T
11-06-2009, 11:47 PM
My hands twitch.

The Dude
11-07-2009, 12:15 AM
I was thinking of making a game a little more advanced than a mouse avoider but a little more simple than a platformer? maybe a topdown shooter?

anyone know of any good tutorials or anything?

Tawnik
11-07-2009, 06:05 AM
I am an cheater idk if you guys know that but if you right click on the start and left click on the finish you win immediately =) but, the last level took me like 20 seconds because I couldn't find the finish line =D

The Dude
11-07-2009, 10:28 AM
I have all the gravity down and shit, but how do I make it so it doesn't fall off the stage when it touches the MC 'ground'

Scorpioxxx
11-07-2009, 11:43 AM
check if its touching the ground and the grounds y is less than the players, if this is true, return true/yes/anything you want which in turn isn't what is needed to run 'gravity' otherwise, return something else and run gravity. Off the top of my head I think that's how I went about it in AS2, not tried it with AS3 if you plan on trying that.